Desert placinta frageda cu mere, fara zahar

de Rocsi in Prajituri, 28 Oct 2019 | 8109 vizualizari

 

Zilele acestea am testat un nou indulcitor, natural, ce il pot folosi chiar si persoanele diabetice, ceea ce este imbucurator pentru persoanele ce au aceasta problema. Si cum imi era dor de un desert cu mere, am ales sa pregatesc o placinta frageda si delicioasa. Cum s-a comportat indulcitorul? Nu am avut nici o problema cu el, nu am simtit sa schimbe gustul desertului, aluatul mi-a iesit foarte bine, deci pot sa spun ca il recomand cu incredere. O sa mai pregatesc si alte deserturi cu el si o sa mai revin cu impresii, in cazul in care apare ceva. Dar pana acum, imi place mult si o sa vreau sa il folosesc cat mai des!

 

INGREDIENTE

  • Pentru umplutura de mere:
    • 1,3 kg mere
    • 1 lingura indulcitor din stevie
    • 1 lingurita unt
    • 1 lingurita rasa scortisoara
    Pentru aluat:
    • 150 gr untura
    • 50 ml lapte
    • 1 ou
    • 3 linguri indulcitor din stevie
    • 280-300 gr faina (de tara am folosit)
    • 1 lingurita praf de copt
    • un praf de sare
    • 1 lingurita vanilie
    • plus 1 ou pentru unt
    • o mana migdale crude
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta frageda cu mere, fara zahar:

Umplutura: Decojiti merele, le dati pe razatoarea cu ochiuri mari. Intr-o tigaie puneti untul, merele rase si indulcitorul. Le puneti pe aragaz, la foc mai mare, invartiti mereu. Cand lichidul a scazut bine, adaugati scortisoara, amestecati bine, apoi dati tigaia deoparte. Lasati umplutura sa se raceasca.

Aluatul: Intr-un vas puneti untura, laptele, sarea si le mixati. Adaugati oul, indulcitorul, vanilia si le amestecati bine. Faina o amestecati cu praful de copt, incepeti si le incorporati treptat. Amestecati cu mixerul cat puteti, apoi cand se intareste, framantati cu mana. O sa obtineti un aluat omogen, nelipicios. In functie de marimea oului si de faina folosita, este posibil sa mai fie nevoie de 1-2 linguri de faina in plus.  Il inveliti in folie, il dati la rece 20-25 de minute. Scoateti aluatul de la rece, il impartiti in doua. Presarati faina pe masa de lucru, luati prima bucata de aluat, intindeti un dreptunghi subtirel si mai lung. Puneti jumatate din umplutura de mere, o intindeti, apoi incepeti si rulati pana obtineti un sul. Sulul obtinut il invartiti pana obtineti un melc. Tapetati cu faina o tava de 26 cm de tarta (eu am folosit de 28 cm, dar a fost cam mare). Asezati melcul obtinut pe mijlocul tavii. Intindeti si a doua bucata de aluat, puneti restul de umplutura, rulati. Continuati melcul cu al 2 lea sul obtinut, pana obtineti o placinta spirala. Bateti un ou spuma si cu un penson ungeti placinta. Migdalele le taiati bucati mari cu un cutit, le presarati deasupra.

Introduceti placinta in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 35-40 de minute. Cand placinta este frumos rumenita, este gata. O scoateti din cuptor, o lasati sa se raceasca, apoi o puteti servi. Daca doriti sa o taiati fierbinte, este posibil sa se farame, pentru ca este foarte frageda.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta frageda cu mere, fara zahar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Rocsi 1

02.11.2019, 19:52

Multumesc mult , Mihaela! Eu sunt multumita de indulcitorii pe care i-am folosit pana acum! Incercam si noi dulciuri fara zahar!

Andra_Constantinescu 1

03.11.2019, 16:48

Cred ca este foarte buna!

Rocsi 1

04.11.2019, 18:38

Andra, este super buna si nici nu zici ca nu are zahar!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere si nuci